Skip to content

Trouwpak bij Oeben's

How may we help you, Sir?

Trouwen is één ding, maar het vinden van een trouwpak is een hele andere tak van sport. Elke bruiloft vraagt om een ander soort pak, dat begrijpen we maar al te goed. Als het je eigen bruiloft is, heb je al genoeg aan je hoofd en moet je dealen met een hoop meningen. Het leuke gedeelte is het uitkiezen van je outfit, helemaal als je een maatpak laat maken. Laten wij je hier nou bij kunnen helpen. We begrijpen dat je voor je gevoel niet overal terecht kan. Een pak wat past bij jou, letterlijk en figuurlijk. We hebben het dan niet alleen over het pak, maar ook over de beleving. Dit doen we niet anders dan je gewend bent van ons: persoonlijk met aandacht en een product wat je niet overal vindt, waar je even mee vooruit kan en gewoon bij ons in de winkel in Utrecht.

 

Ook als gast kan je bij ons terecht. Bruidsparen komen tegenwoordig met de meest specifieke thema’s of juist thema’s waarvan je denkt ‘Wat wordt er precies van me verwacht?’. Voor beide kan je bij ons terecht. We helpen je graag bij het uitwerken van je idee, als je die zelf al hebt. Mocht dat niet het geval zijn, dan helpen we je graag van A tot Z. Voor ons is dit een van de leukste dingen om te doen. Dat zal je ook merken op het moment dat we aan de slag gaan. In onze winkel in Utrecht staan wij voor je klaar. 

_

Wij zitten natuurlijk ook niet stil en doen met veel liefde ons huiswerk, zeker wat betreft kleding en stijl. Om je een idee te geven van wat wij veel zien, hebben we een aantal thema’s uitgelicht. Hiervan weten wij in ieder geval zeker dat we je kunnen helpen.

Roaring twenties

Zoals vele anderen zijn ook wij fan van Peaky Blinders. De tweed pakken van Thomas Shelby zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Zeker de driedelige varianten. Hier kan je kiezen voor een gilet in dezelfde stof of juist iets wat afwijkt. Voor de collectie van 1923 Mercantile hebben we al eens een driedelig kostuum gemaakt in Moon tweed. Dit is een schoolvoorbeeld van de mogelijkheden die we bieden én die past binnen het thema. Een ander thema wat verbonden is aan de Roaring Twenties, is The Great Gatsby. Onze selectie stoffen leent zich ook perfect voor dit thema: speels, elegant én je komt het niet overal tegen. Zeker met dit soort thema’s kan je heel veel kanten op. Iets wat wij bijvoorbeeld zouden doen, is je tweed pak met een afwijkend vestje, combineren met een paar Red Wings. Zoals je misschien weet is tweed vrij zwaar en warm. Voor het voorjaar hebben we daarom lichte varianten in katoen en linnen. Op deze manier kan je toch een Peaky Blinders pak dragen, ook bij zomerse temperaturen.

_

Sprezzatura

Een term die je wellicht kent, Sprezzatura. Zoals het woord al doet vermoeden, is het afkomstig uit Italië. Je kan het het best omschrijven als relaxed en nonchalant, maar tegelijkertijd wel elegant. Iemand die het zo’n beetje heeft uitgevonden, is Gianni Agnelli. Het gaat hier vooral om de regels niet te serieus te nemen, combinatie maken die je niet overal ziet. Zoals meneer Agnelli dat deed met een double breasted pak in combinatie met hiking boots. Wij zouden het dan doen met een paar sneakers, maar je snapt het idee. Het mag net even anders zijn, net even wat relaxter.

Thema’s die hierbij passen zijn Summer chic en Bohemian chic. Ook een festival thema valt hieronder. We zien het met name in het voorjaar. Bij ons betekent dat bijvoorbeeld een linnen pak met een denim shirt van Bolzonella, of een combinatie met een geruit jasje en een effen kleur broek. De mogelijkheden zijn eindeloos en we helpen je graag, niet alleen als je zelf gaat trouwen, maar ook als je getuige of te gast bent.

Een thema wat ook even belicht moet worden, is Tenue de Vile. Net even iets formeler dan dat wij zijn. Dat betekent niet dat we er ons eigen ding niet van kunnen maken. Het is vooral wat donkerder qua kleur en minder uitgesproken. Een kostuum of combinatie is zoals het hoort, maar ook dit kunnen we net even iets spannender maken met een ander soort shirt of een ander soort materiaal. Kortom, we denken graag met je mee en kleuren ook graag net iets buiten de lijntjes met je.

_

Black Tie

‘Bond, James Bond’, natuurlijk kan je ook bij ons terecht voor een thema in deze categorie. Of het nou gaat om een smoking, of een velvet diner jacket voor een cocktail party, het kan allemaal. Wij vinden dit een van de leukste thema’s omdat je er veel kanten mee op kan. Je kan gaan voor heel klassiek, zoals James Bond zelf; of juist iets heel uitgesprokens, zoals het roze velvet smokingjasje van Daniel Craig. Het is over het algemeen wat klassieker en meer voor het najaar, maar goed een linnen smoking kan wel heel goed. Ook binnen dit thema kan je allerlei kanten op, je moet het alleen op een goede manier doen en er vooral zelf achter staan.

_

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn we vooral heel erg enthousiast om je te helpen. Het maakt niet uit of je zelf gaat trouwen, getuige bent of te gast bent, voor elke rol kunnen wij je kleden. Mocht je een thema hebben die we toevallig niet hebben beschreven, ben je meer dan welkom. We denken graag met je mee.
Je kan hier een afspraak maken. We nemen graag de tijd voor je, dus vandaar dat we alleen doordeweeks een afspraak met je kunnen maken.
Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Age verification

By clicking enter you are verifying that you are old enough to consume alcohol.

Search

Shopping Cart